Veiligheid is in deze tijd belangrijker dan ooit. Niemand wil zien dat zijn geliefden gewond raken doordat ze uitglijden, struikelen of van de trap vallen. De vraag blijft echter: hoe kun je je trap veiliger maken zonder van je huis een geïnstitutionaliseerd uitziend fort te maken? Hier zijn een aantal tips over hoe je dit kunt bereiken.

Voeg licht toe

Extra verlichting toevoegen aan je trappenhuis is een gemakkelijke manier om het des te veiliger te maken voor wie naar boven en beneden gaat. Overweeg extra verlichting aan het plafond, langs de voet van de trap zelf, of zelfs het aanbrengen van verlichting onder de leuningen. LED verlichtingsstrips zijn goedkoop en gemakkelijk te installeren.

Voeg tractie toe

Ongeacht of je vloerbedekking op je trap hebt, voeg er tractie aan toe met rubberen beschermmatten. Deze zijn er in verschillende kleuren en stijlen en verminderen de kans op ongelukken door uitglijden aanzienlijk. Ze zijn ook heel goedkoop.

Tip: Antislip trap wit

Houd ze vrij

Heb je de slechte gewoonte om aan de zijkant van de trap dingen op te stapelen die hun weg naar boven of naar beneden moeten vinden “als je er aan toe bent”? Doorbreek die gewoonte! Houd je trap vrij en vrij van rommel en puin. Dit kost je niets en zal de veiligheid sterk verbeteren.

Zichtbare veiligheid

Voor die trappen waar het moeilijk is om meer licht te installeren, of zelfs waar je gewoon wat extra veiligheid wilt, probeer dan reflecterende strips langs de randen van je trap. Deze zijn misschien niet de meest esthetisch stijlvolle toevoeging, maar vooral voor keldertrappen kunnen ze een geweldige optie zijn voor meer veiligheid.

Effen kleuren

Iedereen houdt van unieke en kleurrijke patronen, maar ze op je trap zetten kan een optische illusie creëren die zo in elkaar overloopt dat je moeilijk kunt zien waar de ene trap eindigt en de volgende begint. Vermijd drukke patronen en kleuren en zorg ervoor dat elke trap duidelijk zichtbaar is.

Uitgelicht: Antislip trap zwart

IJzeren trapleuningen

Elke trap moet een trapleuning of leuning hebben. Er zijn geen uitzonderingen op deze regel. Dit is het allerbelangrijkste wat je kunt doen om je trap veiliger te maken. Als je opties overweegt voor je trapleuning, denk er dan aan om te kiezen voor een handgemaakte smeedijzeren leuning. Deze kunnen worden gemaakt in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen om bij elk decoratief thema of smaak te passen. Ze verbeteren niet alleen de veiligheid, maar geven je huis ook een vleugje klasse en stijl.

About Author

Peter Selie

Leave a Reply