Je kent het vast. Het is voorjaar. Na de grijze winter wordt het eindelijk weer wat warmer. De zon schijnt en je snakt ernaar om de lente je huis binnen te laten. Dus open je vrolijk de ramen en deuren om zo niet alleen de frisse voorjaarslucht binnen te laten, maar, zo blijkt – ook vliegen. Én, ontdek je als je ’s avonds onder je frisgewassen en heerlijk buiten in de voorjaarslucht gedroogde dekens ligt: muggen.

Ouderwets vliegengordijn?

Je overweegt een vliegengordijn, zo eentje met kraaltjes, maar dat is misschien niet helemaal je smaak. Of een hordeur, maar zo’n extra deur voor of achter je deur vind je wat onhandig. Heb je weleens aan een plissé hordeur gedacht? Veel mensen vinden een plissé hordeur mooier dan een traditionele hordeur, beter passend bij een modern interieur. Een plissé hordeur vouwt zichzelf in bij het openen van de deur, en vouwt vanzelf weer uit wanneer je de deur dicht schuift.

Vriendelijk voor kindervingers

De plissé hordeur is helemaal in te vouwen, waardoor hij wanneer hij niet wordt gebruikt nauwelijks opvalt. Je hoeft de deur in het winterseizoen dus niet weg te halen, maar kunt hem zonder dat hij je in de weg zit gewoon laten zitten. Plissé hordeuren kunnen helemaal op maat worden gemaakt, en zijn daarmee voor vrijwel elke deur geschikt. Óók voor bijvoorbeeld dubbele (tuin)deuren en schuifdeuren. In tegenstelling tot een rolhordeur klapt een plissé hordeur niet automatisch terug wanneer je hem per ongeluk loslaat. Wel zo fijn voor huisdieren of kleine kindervingers.

Bijna onzichtbaar

Plissé hordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door een kleur te kiezen die past bij je kozijn, zal de deur nog minder opvallen. Ben je zelf een beetje handig en wil je een plissé hordeur aanschaffen voor een standaard maat deur? Dan hoef je daarvoor niet naar een specialist. De meeste bouwmarkten hebben een ruim aanbod in plissé hordeuren, mét handleiding voor het plaatsen van de deur.

Effectief tegen pollen

Kortom, wil je graag frisse lucht in huis, maar dan wel zonder zoem- en kriebelbeestjes? Dan is een plissé hordeur misschien wat voor je. Wist je trouwens dat je met een hordeur niet alleen beestjes buiten de deur houdt? Het blijkt ook erg effectief tegen pollen. Als je last van hooikoorts hebt, is het voorjaar vaak helemaal niet zo’n fijn seizoen. Een (plissé) hordeur kan helpen, zodat je binnenshuis toch wat van het fijne voorjaarsweer kunt genieten zonder geplaagd te worden door niesaanvallen door vervelende pollen.

About Author

Peter Selie

Leave a Reply