Een slotenmaker wordt niet alleen ingehuurd om iemand te helpen die buiten gesloten is. U kunt de slotenmaker ook inschakelen om een slot te vervangen of om de veiligheid van de woning onder de loep te nemen. Sloten zijn een essentieel onderdeel van de beveiliging van een woning of bedrijfspand. Weet u niet zeker of alle sloten helemaal veilig zijn? Hierbij geven wij zeven tips die u kunt opvolgen om uw huis beter te beveiligen.

Extra nachtsloten

In steeds meer nieuwbouwwoningen wordt er gebruik van gemaakt. Extra sloten die men vooral in de nacht aan zet. De nachtsloten zorgen voor een extra beveiliging bij de buitendeuren. Gewone deurknoppen zijn voor veel inbrekers eenvoudig te omzeilen. Extra sloten zijn daarom geen overbodige luxe.

Sloten zoveel mogelijk uit het zicht houden

Inbrekers bereiden zich graag voor en kijken op een afstandje hoe een slot werkt. Als u de sloten achter de deur goed uit het zicht houdt, kan een inbreker zich minder goed voorbereiden en slaat hij of zij uw huis sneller over.

Sloten vervangen

Bent u verhuisd of heeft u uw huis een tijdje aan iemand anders verhuurd? Dan is het verstandig om alle sloten te vervangen. Ook al vertrouwt u degene die daarvoor in uw woning verbleef, u weet niet wie er nog meer allemaal een sleutel heeft, voor de zekerheid kunt u daarom het beste alle sloten vervangen.

Ramen vergrendelen

De deur is natuurlijk niet de enige manier om een huis binnen te komen. Inbrekers probeerden het ook dikwijls via de daken en ramen. Het is daarom belangrijk om ook de ramen altijd goed te vergrendelen. Vooral als u niet thuis bent.

About Author

Peter Selie

Leave a Reply