Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, dan zijn ramen een cruciaal onderdeel van het huis. Je kan kiezen uit vele soorten modellen en soorten. Welke moet je kieze uit deze vele? Je wilt een model en type raam die goed bij je past. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om eerst uit te zoeken welke ramen het beste aansluiten op je wensen. Je kan op veel plekken inspiratie op doen zoals het internet bijvoorbeeld. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit valramen of draaikiepramen. Beide zijn goede ramen voor je woning en ze hebben los van elkaar zijn eigen voordelen. Welke voordelen zijn dit? 

De voordelen van valramen

Valramen staan ook bekend onder de naam klapramen. De naam heeft die te danken door dat deze verticaal open gaan wanneer je deze omhoog trekt of juist laat zakken. In oude huizen is een valraam veel te vinden. Een van de voordelen van deze valramen is dat je eenvoudig de ventilatie van de ruimte kan regelen. Doordat je deze valramen in verschillende standen kan zetten, kan je eenvoudig deze verstellen naar eigen wens. Je kan deze ramen makkelijk schoon houden omdat deze verticaal open kunnen. Zo kom je eenvoudig bij alle moeilijke plekjes en sla je geen vies plekje meer over. Wanneer je sfeer wilt geven aan je interieur, dan kunnen valramen ook bijdragen aan de sfeer van de ruimte. Ze hebben een klassieke stijl en dat oogt mooi wanneer dit past binnen het interieur.

De voordelen van draaikiepramen

Draaikiepramen zijn moderne ramen die je op twee verschillende manieren kan open maken. Je kan de deur van dit raam open door deze horizontaal open te maken en je kan hem verticaal kantelen aan de bovenkant. Zo kan je het raam wagenwijd open zetten als eenvoudig op een kiertje. Draaikiepramen zijn dus veelzijdig en je kan eenvoudig deze schoonhouden aangezien je gemakkelijk toegang hebt tot de buitenkant van de ramen. 

 

Het is veilig aangezien je deze vergrendeld open kan zetten. Handig wanneer je kinderen hebt bijvoorbeeld. Het kan een mooie uitstraling geven aan het interieur van de ruimte aangezien deze een mooie moderne look hebben. De deurbeslag specialist weet hier alles van en kan je goed helpen. Ze kunnen zo ook bijdragen aan de kosten van je energie rekening. Wanneer deze ramen gesloten zijn, komt er minder koude lucht binnen omdat deze goed geïsoleerd zijn. Zo hoeft de verwarming minder hard te werken om de ruimte op temperatuur te houden. 

About Author

Peter Selie

Leave a Reply