Is tijd om je huis op te knappen aan de hand van een nieuw likje verf? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een goede schilder. Er zijn enorm veel schilders te vinden, maar hoe vind je nu een goede schilder? Er zijn een aantal dingen waar je naar kunt kijken tijdens deze zoektocht. In deze blog lees je meer over het vergelijken van schilders, hoe jij een geschikte schilder bij jou in de buurt vindt en handige bespaartips.

Tips voor het vergelijken van schilders

Wanneer je druk op zoek bent naar een geschikte schilder bij jou uit de buurt kan het soms lastig zijn om een schilder te vinden die bij jou wensen past. Aan de hand van een aantal tips maken we je het een stukje makkelijker.

  • Tip 1: Kijk naar recensies en ervaringen van eerdere klanten. Het is verstandig om eerst online op zoek te gaan naar reviews en ervaringen van eerdere klanten. Klanten zijn meestal erg kritisch. Hierdoor krijg je een goed beeld van de schilder.
  • Tip 2: Wat zijn je wensen? Door vooraf te bepalen wat je persoonlijke wensen zijn, wordt het makkelijker om een schilder te vinden die bij jou past. Vaak ga je offertes met elkaar vergelijken, als je je persoonlijke wensen doorgeeft krijg je precies de schilders die bij jou passen.
  • Tip 3: Controleer de materialen. Elke schilder maakt gebruik van andere materialen. Ben je op zoek naar een schilder die gebruik maakt van kwalitatief goede verf of gebruik maakt van een budgetmerk?
  • Tip 4: Hoe lang is de wachttijd? Sommige schilders zijn erg druk waardoor het langer kan duren voordat ze aan de slag kunnen. Wil je dat de schilder zo snel mogelijk langs komt? Kijk dan welke schilder geen lange wachtrij heeft. Het is ook slim om het schilderwerk binnen in de winter te laten doen, want dan hebben de schilders meestal veel tijd en zijn de prijzen ook nog eens lager.
  • Tip 5: Let op de bijkomende kosten. Er zijn bedrijven die extra materiaalkosten rekenen, maar er zijn ook bedrijven die dit helemaal niet doen. Ook de voorrijkosten kunnen per bedrijf enorm verschillen.

Handige bespaartips

Wanneer je op zoek gaat naar een schilder speelt de prijs vaak ook een belangrijke rol. Je wilt niet dat de prijs ten koste gaat van de kwaliteit. Het is ook mogelijk om te besparen op de kosten van een kwalitatief goede schilder. Hieronder staan een aantal handige bespaartips.

  • Kies voor een winterschilder.
  • Laat meerdere schilderwerken in een keer uitvoeren.
  • Bereid de schilderwerken zelf voor.
  • Kies een schildersbedrijf bij jou in de buurt. Op schilder-nu.nl vind je een handig overzicht van alle schilders bij jou in de buurt.┬á
About Author

Peter Selie

Leave a Reply