Een trap heeft doorgaans veel invloed op de sfeer in een huis. Vooral in de wat nieuwere huizen zijn trappenhuizen vaak open, in plaats van verstopt achter een deur. Het is in zo’n geval natuurlijk belangrijk dat de trap er goed uitziet. Krakende treden, splinterend hout en versleten tapijt zijn de drie horrorscenario’s op het gebied van trappen. Herkent u uw eigen trap hierin? Dan is het wellicht tijd voor een rigoureuze traprenovatie. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen op dit gebied gedaan, en er is dus een overvloed aan keuzes die u kunt maken. Bij ieder interieur is er wel een passende trap te vinden, zodat uw trap perfect aansluit op de rest. Dit zijn de traprenovatie trends van nu.

1. Doe-het-zelf-renovatie

Het grootste voordeel van de producten van TopTrap is dat u uw trap helemaal zelf kunt renoveren. Zo hoeft u geen peperdure manuren te betalen, en kunt u lekker op uw eigen gemakje aan uw trap klussen. Het hele werkje is met de complete traprenovatie-kit een fluitje van een cent, ook met twee linkerhanden. Op de websites zijn extra aanwijzingen te vinden om u van begin tot eind te assisteren. Voor de handige klussers is dit natuurlijk een inkoppertje, maar ook voor de minder ervaren klusser is het zeker het overwegen waard.

2. Trap renoveren met vinyl

De grootste traptrend van tegenwoordig moet toch wel het renoveren met vinyl zijn. Het is erg goedkoop, en ziet er prachtig uit. Gemakkelijk te snijden en direct te plaatsen door de zelfklevende laag; vinyl is het perfecte materiaal voor een snelle traprenovatie. Uw trap kan een volledige imagoverandering ondergaan, die met reguliere renovatietechnieken veel geld kosten en lang duren. Met vinyl kan uw trap er binnen een werkdag uitzien als herboren!

3. Trapverlichting zet de puntjes op de i

Sinds een aantal jaren is de LED-markt onwijs snel gegroeid, en het heeft zijn sporen ook achtergelaten in de trappenwereld. Een andere traptrend is namelijk het aanbrengen van LED-strips of verlichting op of naast de traptredes. Maar het is juist leuk om hier extra creatief mee te zijn. U zou bijvoorbeeld de leuning kunnen verlichten met een van kleur veranderende strip, die ook nog eens op afstand in te stellen is. Het kan een erg unieke sfeer in het trappenhuis creëren, en heeft daarnaast ook nog een veel lager energieverbruik dan de gangbare verlichting.

About Author

Peter Selie

Leave a Reply